• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

İzmir'deki Hızlı Okuma Kursları

İzmir'deki Hızlı Okuma Kursları
Hızlı Okuma Kursları

Yaşamımızın içinde okuma serüveni dönelim; okumayı 6 - 7 yaşlarında ilkokulda öğreniyoruz. Meydana getirilen araştırmalarda öğrendiklerimizin %80-85'i okuyarak elde ediyoruz. Öteki taraftan hayatımızın kalan kısmında yalnız okuyarak okuma hızımızın artacağını sanarak yasamaya devam ediyoruz, ama hiçbir şekilde okuma hızımız artmıyor. İlkokul da 150 - 200 kelime okurken şuan yaşımız kaç olursa olsun okuma hızımızda hiçbir değişme yok hatta gerileme var. 


Özellikle de öğrenciyseniz veya mesleğiniz okuma ile direkt ilgiliyse bu ve önümüzde büyük sınavlar var ise ve çok fazla rakibinizde varsa okuma hızınızı neden bugüne dek çoğaltmak için hiçbir çaba göstermediniz. Kısacası bugüne dek okumanın daha etkin hale getirmek için niçin çaba göstermediniz.


İyi ve etkili okuma için son olarak ne vakit kendinizi geliştirdiniz? Eğer böyle şuan kadar okumanızı geliştirmek için asla bir şey yapmadıysanız, sizin öğrenme teknolojiniz, hala ilköğretim 2 veya 3. Sınıfa giden bir çocuğun etkinliğinde okuyorsunuz.   


Düşünürseniz ilkokulda bir kere kelimeleri kavrayıp da içimizden okumaya başladığımızda okumayı öğrendiğimiz düşünülür. Okumayı bir kere öğrenince bundan sonra geriye yalnız öğrendiklerinizi uygulamak kalır diye düşünüldüğü için bundan sonrasında okumayla ilgili çok az şey öğretilir. 


Okumayı sökmek; okumanın daha ilk evresinde olduğumuz için gerçekle bu kadar ilgisiz bir düşünce olması imkansız. Bu durumda bırakmak, emeklemeyi öğrenen bir bebeğin tüm hareketleri öğrendiğini varsaymak benzer biçimde bir şeydir. Hâlbuki daha yürümenin, koşmanın, dans etmenin öğretilmesi gerekir. Bu örneği okumaya da uyarlayabiliriz. Sürünür vaziyette yere öylece bırakılıyoruz; artık yürümeyi, koşmayı ve dans etmeyi öğrenmenin vaktidir.


Okumanın DNA’sında yazılı olan genetik kalıtımsal bir unsur değildir. Saç ve göz renginize karar veren genler gibi iyi veya kötü bir okuyucu olmamıza kabul eden bir gen yoktur. 


Öyleyse Okumanızı geliştirebilir miyiz? 


Okumayı yedi yaşlarında ilkokulda öğrendiğimize göre okuma bir beceridir. Okumayı geliştirebilirsiniz. Uygulamaların 30 - 45 gün boyunca sadece 20 - 45 dk. Hakkını vererek bu beceriyi kazanabilir ve ustalaşabilirsiniz. Hepimiz hızlı okuyabilir yalnız bu beceriyi geliştirmemiz gerekiyor.
  

İzmir’deki Hızlı Okuma Kurslarının temelinde görsel algılama vardır. Bu şekilde olunca da temel hedefimiz gözümüzün kaslarını eğitmeyi, gözümüzün  hızlı görmesini, görme alanını genişletmeyi, okurken satırların üstünde serseri benzer biçimde dolasan gözümüze daha etkin bir şekilde ritim kazandırma ve tüm bunlar ile görme artı algılama uyum sağlamayı hedefler.


Önemli olan hızlı okumak değil, isterseniz ışık hızında okuyun. Asla bir anlamı yoktur. Bu eğitimin temel hedefi daha hızlı ve etkin görme ve algılamadır. Kısacası bu program görsel idrak etme düzeyimizi geliştirerek okuma, anlama düzeylerimizi yükseltmeyi amaçlayan farklı bir teknik beceridir. Bu beceriyi hepimiz benzer biçimde sen de kazanabilirsin.


Hızlı Oku. Pratik Ve Hızlı kontrol Çöz.


Teog, Ygs, Lys, Kpss, Ales vb. Sınavın adı neyse o kadar önemli değil; öğrenciler normalde 30dk ile 45dk bir vakit kazandıracaktır.  Yavaş okuyan öğrenciler,  sınavlarda süre yetiştiremezken hızlı okuma becerisi kazanan bir öğrenci hem çabuk öğrenecek, hem daha dikkatli olacaktır.


Hızlı Okuma tekniklerini öğrenen bir öğrenci hızlı okuyarak hayal kurmayacak ve zihinsel odaklanmasını çok daha etkin düzey taşımış olacaktır. Örneğin;  Teog, Ygs, Lys, Kpss, Ales sınavında Türkçeden paragraf sorusu çözen bir yavaş okuyucuyu düşürseniz, yavaş okuduğundan dolayı paragraf sorusunun sonu ulaştığında, "acaba ben yukarda ne okumuştum" durumuna düşer. Çünkü yavaş okuyan öğrencinin beyni hayal kurar, zihinsel odaklanma düzeyi iyi durumda olmaz ve istediği sonucu almaşı zorlaşır.

 
Hızlı Okuma becerisini kazan bir öğrenci hem hızlı bir şekilde soru çözer, aynı zamanda dikkati, odaklanması ve konsantrasyonu daha etkin bir seviyede olduğundan, bilgiyi daha etkin şekilde öğrenmiş olur. Düşünme, idrak etme, değerlendirme kavramı ve karar hızı artar.  Hızlı Okuma tekniklerini bilen bir öğrenci, okuma isini monotonluktan çıkarır zevkli ve keyifli bir hale getirir. Daha kısa sürede daha çok öğrenme fırsatı bulmuş olur.


Okumak için vakit ayırmak günümüzde gittikçe daha güç oluyor.  Etkin ve hızlı okumak sınavlara hazırlan bir öğrenci için bir ayrıcalık değil, zorunluluk bir ihtiyaç olmaya başlıyor. Çünkü tüm yıl çalışan öğrenci okuma hızının yavaş olduğundan dolayı sınav soruları yetiştirmezken hem hak etmiş olduğu hedefine ulaşamaz bununla birlikte bütün çalışmaları boşa gidecektir.


Hızlı Ve Etkin Okumak Neler kazandıracak


? Öğrenci iseniz ve okumayı sevmiyorsunuz sadece okumanız ve öğrenmeniz gereken çok şey var. (ilkokul, ortaokul, Lise, üniversite vb.) dolayısıyla yığınla kitap, not sizi bekliyor.


? 200 sayfalık bir kitapta yaklaşık 50.000 veya 60.000 kelime bulunur. Yavaş okuyan bir okuyucu bir saatte ortalama 6.000 - 7.000 kelime okuyabilir. Bu da ortalama 7 - 8 saatte bitireceği anlamına gelir o kitabi. Hızlı okuma tekniklerini uygulayan bir fert ayni sürede 2 - 3 kitap bitirebilir ve yavaş okuyan kişiden daha çok anlar.


? Öğrencisiyseniz okumayı seviyorsunuz sadece okumaya zaman ayıramıyorsunuz.


? Teog, Ygs, Lys, Kpss, Ales. Vb. Sınavlara hazırlanıyorsunuz ama zaman problemi yaşıyorsunuz. 45dk veya bir saat zamanda kazanabilirsiniz. Bu nasıl mı olacak? Bizi izlemeye devam edin.


? Etkili, hızlı verimli bir okuyucu olmak için hızlı okuma tekniklerini öğrenebilirsiniz. Temelde yavaş okumanın mantiyi kelime - kelimedir.  Hızlı okumanın mantiyi ise kelime grupları halinde, satirin daha geniş bir kısmını görmek ve algılayabilmektir. Bundan önce üzerinde durulması gereken yavaş okuyoruz, çünkü


Hızlı Okuma Teknikleri, okuma hızını 2-4 kat artırmayı ve okuduğunuzu çok daha iyi anlamayı sağlayan bir yöntemdir. Kalıcı olarak öğrenmeyi ve konsantrasyonu düzenlemekte son derece önemli katkısı olan hızlı okuma teknikleri ayrıca insanlara düzenli okuma alışkanlığı da kazandırır.


İzmir'deki Hızlı Okuma Kurslarının İçeriği :
 

Okumada Çabukluk (Hız)

Aktif görme alanının genişletilmesi

Sözcük gruplarını okumadan göze ritim kazandırma

Kelimeleri ve sayıları şekilleri yöntemiyle tanıma ve benzerlerinden hızlı bir halde ayırt edebilme

Okumada Kavrama (Anlama)

Dikkatin yoğunlaştırılması

Okuma ve anlama seviye azaltan tekniklerin tespiti ve ortadan kaldırılması

Ana fikirlerin hızlı bir şekilde bulunması

Görme ve anlama arasındaki dengeyi sağlama

Kelime hazinesinin çoğaltılması

Belleme (Öğrenme)

Bellek ve kalıcı öğrenme fonksiyonlarını öğrenmek

Etkin okuma teknikleriyle okuma

 
İzmir'deki Hızlı Okuma Kurslarının Genel Bilgiler:


- İzmir'deki Hızlı Okuma Kurslarına katılanların şuandaki okuma performansları üzerinde %40'lik bir artist olması ve anlayarak okunan sözcük sayısında 2,5 kat artışı olması beklenmektedir.


- Normalde bir insanoğlunun okuma hızı 150 kelime ile 250 kelime arasındadır. Buradan yola çıkarsak minimum 400 kelime ile 700 kelime içinde bir artış olacağı rahatça söylenebilir.


- İzmir'deki Hızlı Okuma Kurslarının maksimum öğrenme stratejileri doğrultusunda en kısa zamanda uygun kıymet yararlanabileceğiniz bir formatta hazırlanmıştır.


- İzmir'deki Hızlı Okuma Kurslarının sonrası yeni becerilerin kalıcı olması için günlük uygulama yönergeleri verilecektir.


- Yalnızca okuma hızı artmayacak karar vermede, olayları algılama da, sürat ve intikal yeteneğiniz de artacak.


- İzmir'deki Hızlı Okuma Kursları boyunca öğrenme performansını arttıracak bilinçaltını etkileyen çalgılardan yararlanılacaktır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 


Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54  yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya  İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - -
İzmir'deki Hızlı Okuma Kursları başlıklı 3591 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın