• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu

İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu
Hızlı Okuma Kursları

Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu ; insanoğlu tarafından uzun yıllardır araştırılan ve insan beyninin okuma esnasında daha verimli bir şekilde kullanılmasını hedefleyen   bir tekniktir. Okumak için harcamış olduğunuz süre  Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri yardımıyla önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Ayrıca hızlı okuma ile zamandan tutum etmenin haricinde edindiğiniz bilgilerin daha kalıcı olmasını da sağlayabilirsiniz.Klasik okuma Tekniği göz ve beyin koordinasyonu açısında çok kötü olduğundan,yazılar aracılığı ile elde edilmiş bilginin beyin tarafınca işlenmesini yavaşlatmaktadır. Hızlı Okuma Ve Anlama alıştırmaları ile beyninizin çok daha seri birşekilde bilgiyi işlemesini sağlayabilir, normalde okumak için harcadığınız süreda çok daha çok informasyon edinebilirsiniz.

 

İnsan vücudunda mevcut tüm kasların geliştirilebildiği fark eden bilimadamları, aynı işlemi göz kasları üzerinde sebep  yapmadıklarını merak etmeye adım atmıştır.Kısa süre içerisinde bilimsel olarak insan gözün görme alışkanlığının değiştirilebileceği ispatlanmış ve daha hemen sonra Hızlı Okuma Ve Anlama konusunda çalışmalar adım atmıştır. Çeşitli göz egzersizleri yapılarak göz kaslarının gelişmesini ve gözün algılama hızının arttırılmasını sağlayarak, çok daha hızlıbir halde okumaya imkan sağlar.

 

Minik yaşlardan itibaren her yazıyı önce cümlelere, daha sonrasında kelimelere ve son olarak da hecelere ayırmaya alışkın olan insan beyni, yavaşokumaya alışmıştır. Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri hakkında söylene bilinecek en uygun söz; insan beyninin okuma alışkanlığını değiştirme çabasıdır. Hızlı Okuma Ve Anlama işleminin gerçekleşebilmesi için gözün baktığı bir yazıyı harfler olarak değil, sözcük  öbekleri olarak taraması gerekmektedir.


İnsan beyni çok üstün bir işlem kapasitesine sahip olduğundan, gruplarhalinde gelen verileri de çok çabuk bir biçimde işleyebilmektedir. Uygun  Hızlı Okuma Ve Anlama egzersizleri ile hızlı tarama birhuy haline getirilerek, okuma ve öğrenme süresinin çok önemli derecede kısalması sağlanabilmektedir. Gözümüzün ve beynin kapasitesini doğru birşekilde kullanmaya yönelik olan Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri, insanoğlun daha fazla okuyabilmesini ve bunun için de daha az vakit harcanmasını hedeflemektedir.

 

İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu

 

Anlama seviyesi okuma hızı ile doğru orantılı bir şekil degerçekleşmektedir. Bu şekil de okuma hızınızı artırdığınızı kabul edersekanlama kapasiteniz üzerinde de olumlu etkiler sağlayabileceğinizden asla bir şekilde şüpheniz olmasın. Anlayarak okumak için  Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri becerisini iyi bilmeniz gerekmektedir. Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri uygulama becerisini kazanmış olduğunuz andan itibaren okuma hızınız en az 2 kat artmış durumda olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta bu istatistik minimum oranlarıgöstermektedir.İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu

 

Doğrusu tertipli bir çalışma gösterdiğiniz taktirde bu vaziyet 3-4 katakadar rahatlık ile çıkabilmektedir. Daha önceden de bahsettiğimiz şeklinde okuma hızı ile anlama kapasitesi doğru orantılı bir halde gerçekleşmektedir.  Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri ileanlama kapasitenizi bir anda yükseltebilirsiniz. Şu şekilde düşünelim. Yavaş okuyan bir kişi yavaş okuduğu için çok çabuk sıkılır okumaktan. Bu yüzden dikkati dağılır ve anlama oranı da buna bağlı olarak düşer.. Yavaş yavaş okuma alışkanlığını kaybederek konsantrasyonunu yavaşlatır ve giderek düşürür. Bu durumda fert bırakın okumayı hiçbir şeye karşı kolayca odaklanamaz.

 

Bu da dikkat ile eş demektir. Ferdin dikkati dağılır ve dikkati dağılan birbireyin anlama kapasitesi daralır. Anlama kapasitesi daralan ve zamanla yokolan bir fert bir defa okuyarak aslabir şey anlamamaya ve sürekli vakit kaybetmeye başlayacaktır. Bir tek okuma yavaşlığının ne gibi negatif sonuçlara yol açacağını görüyorsunuz değil mi?

 

Hızlı Okuma Ve Anlama becerisine haiz olmayan,okuma hızı ve dolayısı ile de anlama kapasitesi düşük olan bir fert eğitim hayatında zorlanır. Bu sayede gün içerisinde bir oldukça negatif durumla karşılaşır fakat kolayca müdahale edemez.

 

Sadece bir detayı belirtmem gerekecek ki bireyin anlama kapasitesini düşüren durumda yavaş okuma alışkanlığı en büyük etkendir. Anlama kabiliyeti körelen kişilerin başarılı olması beklenemez. Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri ile icra ettiğinız okumalarda ise okuduğunuz metinlerden çıkarmak dilediğiniz neticeları çok daha rahat ve hızlıbir halde idraklayarak zamanla amaçlarınıza kolay bir şekilde ulaşmış olacaksınız..

 

Hızlı Okuma Teknikleri ile Okuma Hızınızı Arttırın


İkinci  Dünya Savaşı sırasında İngiliz ordusunun Alman uçaklarını erken fark edebilmek için görme üzerinde çalışmasıile birlikte, görme alanını ve gözlün algılama hızını  geliştirmeye yönelik ilk çalışmalar başlamış oldu. Daha sonrasında Amerikalı bilim adamları bu düşünceyi Hızlı Okuma Ve Anlama konusunda kullanmak istediler ve böylece ilk hızlı okuma teknikleri uygulanmış oldu. 1940’lı yıllardan itibaren yapılan tüm araştırmalar, insanların okuması gerekenden hemen hemen en az 3-4  katdaha yavaş okuduğunu kanıtlamıştır. İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu.

 

Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri ile okuma hızını arttırmanın yararları şüphesiz saymak ile bitmez ancak her şeyin ötesinde size süre üzerinde denetim gücü vermektedir. Okumak için harcanan zaman tüm insanoğlu için aynıdır ve kimse bir günün 24 saatten daha uzun sürmesini sağlayamaz. Fakat öğreneceğiniz Hızlı Okuma Ve Anlama tekniği ile okuma hızınızı arttırarak, vakit çok daha verimli kullanabileceksiniz.


Günümüzde başta Amerika olmak üzere hemen hemen tüm Avrupa’da yer edinen üniversitelerde Hızlı Okuma Ve Anlama kursları açılmaktadır. Vücudun öteki kaslarını çalıştırarak geliştirebileceğiniz gibi göz kaslarınızı da kuvvetlendirebilirsiniz. Hızlı Okuma Ve Anlama egzersizleri  ile görme alanınızı genişleterek, okuduklarınızı daha hızlı bir şekilde tarayabileceksiniz. Buşekilde cümleleri sözcük sözcük değil değil, gruplar halinde okuyacaksınız.

 

Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri beyninizin yıllardır yavaş bir şekilde her cümleyisözcük sözcük okuma alışkanlığından kurtulmasını sağlayarak, geniş kelime gruplarını tek seferde yorumlaması sağlar. Bu şekilde bir yazıyı okumak için çok daha az vakit ayırmanız yeterli olacaktır. Ek olarak bu teknikler yardımıyla çok daha verimli bir halde okuyabiliriz.

 

Çalıştığınız işte tertipli olarak rapor yahut sunum okumanız gerekiyorsa hızlı okuma sayesinde bunun da üstesinden gelebilirsiniz. İş yaşamında çoğuinsan vakti olmadığı için imzaladığı belgeleri dahi okuyamaz. İçinde ne yazdığını bilmediğiniz kağıtları imzalamaktansa, birkaç dakikanızı  ayırarak okuyabilmek size çok büyük avantajelde edecektir. 

 

İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu. Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri ile iş hayatınızda da etrafınızdakileri şaşırtacakkadar büyük bir gelişme sağlayabilirsiniz.


İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursunun Yararları

 

İnsanlık tarihinin ilk dönemlerinden bu yana, insan çevresindekileri kayıtetme ihtiyacı duymuştur. Okumak her insanın kendisini geliştirmesini sağlamış olduğundan,  anlayarak hızlı okuma kabiliyetine kadar fazla ise aynı hızla kendini geliştirir. Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri bir oldukça insan tarafından bilinmese de insanoğlunun çok daha hızlı bir şekilde okuyarak, okuduklarını daha iyi anlayabilmesini sağlamaktadır. İnsan sürenin giderek daha da kısaldığı modern dünyamızda, anlayarak hızlı okuma da son derece önemlidir.

 

Öncelikle bilincinde olunması ihtiyaç duyulan konu; Hızlı okuma  doğuştan gelen bir özellik olmadığından,sonradan kazanılması gereken bir beceridir. Çalışarak geliştirebileceğiniz bu yeteneğiniz yardımıyla, okuma hızınızı 2-5 kat hızlandırmanız mümkündür. Bir çok insanoğlunun günümüzde yaşamının gidişatını belirleyen sınavlarda yapılan yanlışlıklardan birisi olan “soruyu yanlış anlama” derdinden de anlayarak hızlıokuma teknikleri sayesinde kurtulmanız mümkün. Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri eğitim için çok önemli bir mevzu olduğundan, okuma hatalarından kurtularak sınavlarda her suali hızlı ve anlayarak cevaplandırmanızı elde edecektir. Ek olarak bu yöntemler sayesinde tüm sınavlarda sual okumak için harcamış olduğunuz vakitti yarı yarıya azaltarak, daha çok soruya göz atabilme imkanına da sahipolabilirsiniz. İnsanların süre ile yarıştığı ve geleceklerini etkileyen bir çok sınavda, Hızlı Okuma Ve Anlama  uygulamaları ile büyük bir avantaj elde etmeniz mümkündür.


Hızlı Okuma Ve Anlama teknikleri ile uzun süre okumaktan kaynaklanan göz şikayetlerinden de kurtulabilirsiniz. Meydana getirilen araştırmalar; bir insanın 12 saatte okumuş olduğu bir kitabı, bu kursu aldıktan sonra 4-5 saat şeklinde daha kısa bir süre içinde bitirebildiğini göstermiştir. Hızlı Okuma Ve Anlama insanlara zamanı çok daha verimlibir halde kullanabilme imkanı sağladığından, hayatta kendine daha fazla vakit ayırma imkanı sağlamaktadır. Bu tür kurslarda verdikleri eğitimin yanı sıra,satışı meydana getirilen hızlı okuma seti ile kurs dışında da çalışmaları sağlanarak, bu kurslara katılamayanlar için büyük yarar sağlamaktadırlar. Bundan dolayı okuyarak harcadıkları zamanı daha iyi değerlendirilmek için insanoğlu, Hızlı Okuma Ve Anlama  ile her geçen gün daha da fazla ilgilenmektedir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 

İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu ile ilgili detaylı bilgi için:

İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu için0(232) 422 59 54 yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursunu tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu için 0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya  İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Ve Anlama Kursunu tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu  0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Ve Anlama Kursunu tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Ve Anlama Kursunu tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Ve Anlama Kursunu tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - -
İzmir Hızlı Okuma Ve Anlama Kursu başlıklı 3808 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın