• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi
Hızlı Okuma Kursları

İzmir Hızlı Okuma Eğitimi ile göz-beyin koordinasyonumuzu çok hızlı ve etkin bir şekilde geliştirerek okuma potansiyelimizi “en üst” düzeye çıkarmak artık çok rahat!

Yetişkinler için İzmir Hızlı Okuma Eğitimi, ferdin mevcut okuma hızını 2-3 kata kadar arttırmak üzere, göz kaslarını geliştirip, gözün görüş alanını genişleten bir takım göz egzersizinden ve hızlı okumaya engel olan eski alışkanlıkları gidermek üzere yapılır. 

İçinde bulunmuş olduğumuz bilgi çağında; internet, kitap, mecmua, gazete şeklinde bizi okumaya yönelten kanalların bilgi bombardımanına tutulmuş durumdayız. Fakat bununla beraber, ilk okuldan kalma okuma alışkanlıklarımızla bu hıza ayak uydurmakta zorlanıyoruz.

Dakikada ortalama 100-150 sözcük okuyan bir kişinin dikkatini okuduğu materyale yoğunlaştırması çok zor olsa gerek. Ayrıca yavaş okunan bir materyal kişiyi yorar ve okumaya karşı olumsuz bir davranış biçimi geliştirmesine neden olur.

İzmir Hızlı Okuma Eğitiminden sonrasında, birey hızlı okurken çok daha iyi konsantrasyon sağlamaya ve okuduğu materyali daha iyi anlamaya adım atar. Bunun yanı sıra, iş yaşamındaki profesyoneller okudukları raporları, dosyaları ve mailleri daha kısa zamanda tamamlayarak iş verimliliğini arttırabilir, özel hayatında ise ilgi duyduğu gazete, kitap, mecmua,  vb. Materyalleri daha kısa sürede okuma zevkini deneyimleyebilirler.

Hızlı Okuma alışkanlığı bir kere edinildiğinde, fert tüm okumalarını bu yeni alışkanlıkla gerçekleştirir ve “hızlı okursam anlayamam” inancından “hızlı okuyarak anlıyorum” inancına geçer.

Günümüzde okuma hızını arttırmak için kullanılan bir çok teknik bulunmaktadır. Bu tekniklerin birincisi göz alıştırmalarıdır. Gözün çeviklik oranını arttırmak için kullanılan bu araç göz kaslarının gelişmesine olanak tanımaktadır.

İkinci teknik sözcük gruplamadır. Sözcük gruplama, bir metni blok olarak görülebilmenizi sağlar.


Üçüncü teknik sağ ve sol göz egzersizidir. Bu egzersizin hedef göz kaslarını geliştirmek, güçlendirmek ve görme hızını arttırabilmektir.

Dördüncü teknik metronom egzersizidir. Bu teknikle metronom eşliğinde okuma hızınızı maksimum seviyeye çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra hızlı okuma tekniğinizi geliştirecek bir çok bulunmaktadır. Hızlı okuma programı tekniğinizi geliştirecek etmenlerin önderlik yapar.


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi ile...


•    Dakikada ortalama 500 ile 700 içinde değişen sözcük  adedinde okuma yapabilirsiniz.

•    Ortalama boyunda bir kitabı okuma süresiniz 3 saati aşmaz.

•    Sözcükleri tek tek değil, gruplar halinde okumayı öğrenirsiniz.

•    İzmir Hızlı Okuma Eğitimi ile sınav döneminde başarı elde etme oranınız büyük bir artış gösterir.

•    Okuduğunuz metni anlama yönünüz güçlenir.

•    Dikkat dağınıklığı ve odak problemleri İzmir Hızlı Okuma Eğitimi ile ortadan kalkar.

•    Her bir soru için okuma vaktiniz maksimum 8 saniyeye iner.


İzmir Hızlı Okuma Eğitiminde neler öğreneceğim?


Başta hızlı okuma ile ilgili teori ve uygulamalı bir eğitim alacak, ilerleyen süreçlerde uygulamalı alıştırmalarla kendinizi geliştirebileceksiniz. Hızlı okuma teknikleri, farklı yöntemler, birebir alıştırmalar ve etkin okuma çalışmaları ile pekiştirilen bu süreçte katılımcılara maksimum faydalı olacak eğitim metotları tercih edilir.
 
İzmir Hızlı Okuma Eğitimi fiyatları

Hızlı okuma Eğitimi fiyatları, Eğitimin toplam saat ve süresi, Eğitimin programı, sınıftaki kursiyer sayısı ve kursun öteki özelliklerine göre farklılık göstermektedir. 


Hızlı okuyarak okuduğumu anlayabilir miyim?


Hızlı okumak bir okuma parçasını bütünüyle “görebilmenizi” sağlıyor olsa da asıl hedef, okuduğunuzu anlayabilmenizdir. Dolayısıyla hızlı okumayı soruları okumadaki en ergonomik yöntem olarak düşünebilirsiniz.

Gözünüzün hızlı okumaya alışması ve beyninizin sözcük gruplarına tek bir bakış ile görmeyi alışması hızlı okumanın iki farklı temelini oluşturmaktadır. Bir okuma parçasının hızlı okunması onun anlaşılamaz olmasını değil, algı edilebilir olmasını sağlamayı hedef  edinmelidir.


İzmir Hızlı Okuma Eğitimine kimler katılabilir?


İzmir Hızlı Okuma Eğitimine katılmak için 10 yaşından büyük bütün katılımcılar hızlı okuma eğitimine katılabilir. Özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin ve satış-pazarlama, yöneticilik, insan kaynakları, asistanlık şeklinde alanlarda iş faaliyetlerini yürüten çalışanların İzmir Hızlı Okuma Eğitimi katılması tavsiye edilmektedir.

Sağlıklı bir insan dakikada 8000-9000 sözcük  duyabilir, 8000-9000 sözcük  görebilir ve saniyede 75000 sözcük  düşünebilir. Sahip olduğumuz bu potansiyelin farkına varıp, doğru yöntem ve tekniklerle geliştirmemiz mümkündür. Okumada ve okuduğumuzu anlamada en önemli organlarımız  beynimiz ve gözlerimizdir.

Gözlerimiz, ruhumuzun dışarıya oluşturulan pencereleri olarak kabul edilir ve okurken fiziksel olarak maksimum çalışan organımızdır. Ayrıca gözlerimiz, satır aralarında dolaşarak oradaki kelimeleri beyne iletir. Bu sebeple gözlerimizin potansiyelini keşfetmek önemlidir.

Beynimiz ise çok hızlı çalışır, ama göz ona göre daha yavaş data gönderir. Beyinle göz arasındaki bu kapasite değişikliği okuma esnasında dikkatin çok sık ve basit dağılmasına yol açar. Bu yüzden hızlı okuma tekniklerinde ulaşılmak istenen temel amaç gözün okuma hızını, beynin anlama hızına yaklaştırarak dikkat ve konsantrasyonumuzu arttırmaktır.

Örneğin yavaş yavaş konuşan kişileri dinlerken dikkatimizi toplamakta ne kadar güçlük çektiğimizi  ne kadar sıkıldığımızı düşünelim. Sıkılırız, çünkü beyin o insanın konuşma hızından çok daha hızlı düşünür. Karşımızdaki insan konuşurken beynimiz o mevzuda kalamaz ve başka şeyler düşünmeye başlar. Yavaş okuma için de aynı şey geçerlidir. Eğer okuma hızı çok yavaş olursa beynin dikkati de çok basit dağılır.
Meydana getirilen araştırmalara bakılırsa bilginin minimum yüzde 80 – 85’ ni okuyarak kazanıyoruz. Bu durumda çok okumanın yollarını araştırmamız gerekiyordu. Bu da anlayarak hızlı okuma tekniklerinin ortaya çıkmasıyla çözülmeye adım atmıştır.

ABD ve İngiltere’ de üniversiteye kadar, her öğretim kademesine uygun kurslar açılmaktadır. Öğrenciler, iş adamları, yöneticiler, politikacılar bu eğitimlere katılamaya başladılar. Böylece batıda anlayarak hızlı okuma yaygın hale geldi. Türkiye’de hızlı okuma daha çok yenidir.


Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. 


Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için   0(232) 422 59 54 yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - - - - - - -
İzmir Hızlı Okuma Eğitimi başlıklı 6076 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

  
 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın