• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

İzmir Hızlı Okuma

İzmir Hızlı Okuma
Hızlı Okuma Kursları

Bir resme, bir karikatüre bakarız fakat bir yazıyı okuruz.Aslında ikisi içinde bir fark yoktur. Gözümüz şekilleri görür, beyin dedeğerlendirir. Ancak okumayı öğrenmeye başladığımızdan beri edindiğimiz vehemen herkeste bulunmuş olduğu için farkına varamadığımız bazı alışkanlıklarnedeni ile okuma hızımız, insanoğlunun sahip olduğu kapasiteye nazaran fazlacayavaştır.

İnsanlar sadece göz ve beyin içinde olması gereken okumaişleminin arasına bazı gereksiz alışkanlıklar katarlar. Kimi duyulacak şekilde(özellikle çocuklar) sesli okur, kiminin okurken dudakları kıpırdar, kimileriise yazıyı içinden sözcük sözcük okur.

Bütün bu kötü alışkanlıklar okuma süresince extra bir güçsarf ettirdiğinden okurken çabucak yorulmaya da sebep olurlar. Hâlbuki okumaesnasında ağız, dil, dudak, damak ve gırtlak gibi organların çalışmalarına hiçgerek yoktur.

Yavaş okumamızın birinci nedeni gözüzün görme alanını iyikullanmamamız şu demek oluyor ki okurken her kelimeye tek tek bakmam izdir. Bu şekilde normal bir satırı okumak için gözümüzü 8-12 kere hareket ettirmemiz gerekir. Hâlbuki gözümüzün bir bakışında birden fazlakelimeyi görebildiğimizden aynı uzunluktaki bir kelimeyi 2-3 hatta 4 gözhareketli ile okumamız mümkündür.

 
Günümüzün bas döndürücü temposunda yavaş okuyarak zamankaybetme lüksümüz yoktur, örneğin 400 sayfalık bir kitapta ortalama 96 binkelime vardır. Bu kitabi dakikada 150 kelime okuyan bir kişi 10 saatte, 500kelime okuyan 3 saatte, bin kelime okuyabilen ise 1,5 saatte bitirebilir.

 
Sıradan ama disiplinli bir eğitimle kazanılacak zaman muazzamdır.

 

Okmamızı yavaşlatan en önemli psikolojik etkili ise hızlıokursak anlayamayacağımızı zannetmemizdir. Etrafındakilerden devamlı 'tane taneoku' yada 'yüksek sesle oku' direktiflerini alan bir çocuğun bu alışkanlığızamanla kökleşmiş hale gelir.

 

Hâlbuki dakikada 6 bin kelime okuyarak ufak yastaüniversiteye giden Mariel Aragon, dakikada 2 bin kelime okuyarak ABD'yi yöneten John Kennedy hızlı ve verimli okuyarak daha iyi anlamanın mümkün bulunduğununkanıtlarıdır.

 

İzmir Hızlı Okuma. Süratli okuma teknikleri ise paragraf okumak, sütun okumak,çapraz okumak şeklinde çeşitlidir. Bunların içinde anlama bakımından sütunokuma en etkin olanıdır. Bu teknikte 3-4 kelimelik dar bir sütunu okuyorsanız,sütunun ortasından bir doğru süresince sözleri aşağıya doğru kaydırmak yeterlidir.Devamlı bir çalışma sonunda sütunu tamamıyla anladığınızı görmüş olacaksınız.

 

Daha geniş sütunlarda da gene ayni şekilde fakat her satırdasözcükleri birer atlayarak yani 4-5 kelimelik bir satırda ikinci ve dördüncükelimeleri okuyarak sütunu taramak yeterli olmaktadır. Gözler öteki kelimelerinresimlerini çekecek ve zihne ileteceklerdir.

 

Çok fazla kişisel yetenek gerektirmeyen anlayarak  hızlı okuma tekniği ile okumak, konsantrasyonun yanında kültüre ve sürekli egzersiz oluşturmaya da bağlıdır. Bütünbu koşulları sağlayanlar rahatlıkla dakikada bin sözcük okuma seviyesineçıkabilmektedirler.

 

İzmir Hızlı Okuma eğitimi ile gözlerimizi ve aklimizi bir tümolarak çalıştırmayı öğreniriz. Tüm olarak çalıştırmanın bize söyle artılarıvardır. Etrafa daha anlamlı gözlerle bakarız. Görme alanımız genişler ve bunuhafızamızla da desteklersek anlayamayacağımız vaka yahut vaziyet kalmaz.

 

Görme alanının genişlemesi okumada iyi mi bir rol oynar?Okumak için en etkili silah beynimiz ve gözlerimiz ilk aliyi gözlerimizle icraettiğimiz için görme alanımız ne kadar geniş ise o denli bilgiyi beynimizeaktarırız.

Hızlı okumada tümü görmek kaçırmamamız gereken püf noktalarve anahtar kelimeler sayesinde okuduğumuzu daha hızlı ve daha etkin anlamamızadestek sunar.

 

İzmir Hızlı Okuma. Hızlı okumak ve idrak etmek okunması gereken uzun metinlere,kalınca kitaplara karsı ön yergimizi yok eder. Bu sayede onları okumayıertelemeyiz. Ertelemek ciddi zaman yitirilmesine sebep olur. Süre ise buzamanda en değerli şey.

 
Öğrenciler için hızlı okuma sınavlarda zamanlarınıdaha etkin kullanmalarını ve anlayarak okudukları için daha başarılı olmalarınısağlar. Yalnız sınavlarda değil hayatlarının her alanında bu tekniği kullanırken kolaylık yasarlar. Kitap okuma alışkanlığı artar. Bilgiye daha hızlı ulaşmayı sağlar.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54   yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65  numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - - - - - - -
İzmir Hızlı Okuma başlıklı 10206 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

  
 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın