• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

Hızlı Okuma Kursu

Hızlı Okuma Kursu
Hızlı Okuma Kursları

Hızlı okuma, adından da anlaşıldığı şeklinde, normalden daha kısa sürede daha çok şey okuyabilmek, daha iyi anlamak amacıyla meydana getirilen bir okuma tekniğidir. Anlayarak Hızlı Okuma tekniği senelerdir dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılmaktadır. Türkiye’de ise 1980'lerden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Hızlı Okuma Kursuna emek verildiğinde okuma hızınız ve anlam oranınızda ciddi oranda fark yaratan yeni bir okuma tekniğidir.


Günümüzde yüzyıl bir bilgi çağıdır. Bilgi daha hızlı çoğalmakta, biz ise dakikada 150 sözcük ila 200 sözcük içinde okuyabilmekteyiz. Oysaki günümüzün aydınları, bir dakikada ortalama 500 sözcük okumamız gerektiğini belirtmektedir.

Zihin olarak okuma hızımızı sınırlandıran bizleriz. Günlük gazeteler, e-postalar, kitaplar, iş yazışmaları, ödevler vb. Dokümanların daha hızlı okunması hayat kalitenizin artmasına olanak sağlayacaktır.

Ayrıca, sınavlara hazırlanan öğrenciler hızlı okuma teknikleri ile daha hızlı okuyup, daha hızlı anlayarak, sınavlardaki başarılarını artırabilirler. İhmal etmeyin ki, beynimizle gözlerimiz arasında ışık hızında bir iletişim kurulmaktadır. Işık 300.000 km/s hızla ilerlerken, ses 312 km/s ilerler. Beynimiz çok hızlı okuma kabiliyetine sahiptir, önemli olan onu eğitmektir.

Hızlı Okuma Kursu almaya karar vermek için hızlı okumanın bizlere neler kazandıracağı bilincine varmamız gerekir. İletişim ve hız çağında yavaş okuyarak zaman yitirme lüksümüz yoktur. Anlayarak Hızlı Okuma Kursu sayesin de; Gözlerimizi hızlı görmeye alıştırabiliriz.

. Gözlerimizi hızlandırabiliriz

. Hızlı okumamızı engellemiş olan okuma hatalarımızdan kurtulabiliriz.

. Göz kaslarını geliştirerek görüş alanımızı genişletebiliriz.

. Okuma hızımızı istediğimiz kadar arttırabiliriz.
 
Anlayarak hızlı okuma teknikleri, zamanımızı okuma ve kavrama açısından oldukça iyi bir halde değerlendire bileceğimiz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.  Hızlı okuma şekilleri dünyada çok konuşulan teknikler haline gelmiştir. Artık birçok insan bu teknik merak ederek öğrenmenin peşine düşmüş durumda.
 
Anlayarak hızlı okuma tekniğini öğrenirken tek bir noktaya odaklanmak yerine bütüne bakarak daha hızlı konuyu kavramamızı sağlar. Anlayarak Hızlı okuma şekilleri bir bütün olarak yer alan paragrafların gözümüzü yormadan süre kaybetmeden bir resim çekercesine tüm içerisinde okumamızı ve algılamamızı elde eden etkili bir yöntemdir diyebiliriz.

Bütüne odaklanmak yerine tek tek sözcüklere odaklanırsak vakit kaybetmiş oluruz bunun doğrusu sıra beynimiz daha çok yorulacaktır.
 
Beynimiz anlamaya odaklanıp enerjisini anlamaya harcamak yerine tek tek sözcüklere harcaması anlayarak okuma verimimizi de düşürür. Okuma hızımızda da bu ölçüde azalma olur. Örnek verecek olursak; dört yüz sayfalık bir kitapta ortalama yüz bin sözcük bulunur. Bu kitabi dakikada 150 sözcük okuyan bir birey 10 saatte, 500 sözcük okuyan bir fert 3 saatte, 1000 sözcük okuyan bir birey ise 1,5 saatte bitirebilir.
 
Bütüne odaklanan okuyucu sözcükler ile fazla süre harcamaz bir cümleyi yahut cümledeki birkaç sözcüğü aynı anda görüp algılaya birli. Anlayarak hızlı okuma tekniği uygulaması okuyucuyu etkili bir okuyucu yapar daha iyi ve daha çabuk anlayarak fazla zaman harcamadan okumasını verimli hale getire bilir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.


Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için:


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54   yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65  numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - - - - -
Hızlı Okuma Kursu başlıklı 7055 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın