• slideshow1
  • slideshow1
  • slideshow1

Hızlı Okuma Antalya

Hızlı Okuma Antalya
Hızlı Okuma Kursları

Hızlı okuma Antalya; Antalya’ da bulunan hızlı okuma eğitimi veren kurumuzu Saygın Coaching & Consulting’dir.  Antalya Hızlı okuma eğitimlerinin esas hedefi kısa vakitte çok daha fazla yazı okumak gibi görünse de asıl hedef düşünce gelişimini desteklemektir. Hızlı okuma çeşitli teknik ve alıştırmalar ile bir dakikada okunan kelime sayısının normalden fazla olduğu ve normalden daha fazla anlaşıldığı okuma tekniğidir. Bu tür okumada hedef sadece hızlı okumak değil, verimli ve anlayarak okumadır. Hızlı okumak şüphesiz bazı teknik ve eğitimlerle kazanılır. Alınan eğitimlerle hiç çaba sarf etmeden okuduğunuz kelime sayısı üç katına çıkmaktadır. Ülkemiz de okuma oranı dakikada 80-250 kelime aralığındadır.

Hızlı okuma Antalya. Gerçek şu ki ülkemizde yaşayan her yaş aralığının bu eğitimden faydalanması gerekir. Yapılan bilimsel araştırmalar ile okuyucular 3 grup altında incelenmiştir. Bunlar; yavaş okuyucular, hızlı okuyucular ve çok hızlı okuyuculardır. Maalesef ülkemiz yavaş okuyucular sınıfında yer almaktadır. Hızlı okuma eğitimi alınarak bu sorun giderilebilir.

Hızlı okuma Antalya. Çünkü her insan doğuştan bu yeteneğe sahip olmayabilir. Ancak bu demek değildir ki bu problem  eğitim ile çözülmesin. Yaşamımızın her aşamasında çeşitli eğitimler alarak hayatımızı sürdürmekteyiz. Bireylerin başarı seviyelerini arttırması için bu tarz eğitimlerden faydalanması kaçınılmazdır.

 
İlgilenmediğiniz detayları dikkatsizlik etmeyi çok iyi bilseniz de okuma stilinizdeki diğer bazı teknik problemleri çözmek okuma hızınızı ciddi şekilde artırır.


Çoğumuz ilköğretim birinci sınıfta küçük çocukların tane tane okumuş olduğu şeklinde okumayı öğrendik. Ancak bir erişkin veya daha ileri seviyede bir öğrenci olarak şimdi ayni şekilde okumuyoruz. Şu anda bu metini okurken göz kaslarınızın nasıl hareket ettiğini bir düşünün.


Gözünüz önce bir grup sözcüğü görüyor ve okuyor, daha sonra öteki bir kelime grubuna geçiyor ve işlem bu şekilde devam edip gidiyor. Yani her defasında sözcükleri blok blok okuyorsunuz. Sözcükleri  tek tek okumuyorsunuz. Hatta muhtemelen sürekli ileriye doğru kelime bloklarına doğru devam etmiyorsunuz. Tam olarak anlamadığınız organize ettiğiniz kelime bloklarına zaman süre geri dönüp onları tekrar okuyorsunuz.
 
Antalya Hızlı okuma eğitimini iyi öğrenmiş bir okuyucu her bir blokta daha çok sayıda kelime öğrenim görmektedir. Her bir bloğu çok hızlı algılamakta ve derhal bir sonraki okuma bloğuna geçmektedir. Usta bir hızlı okuyucu çok nadiren geri dönüş yapar. Doğal olarak bu durum aynı süre içinde algılanan bilgi miktarını da önemli ölçüde artırır.


Küçük kelime gruplarını okumak için çok süre harcar. Çok sık olarak geriye dönerek okuduğu bölgeleri bir kere daha okur. Doğal olarak bu durum okumanın akıcılığın negatif etkileyerek, bireyin anlama oranına da olumsuz tesir yapar.


Detaylar içinde kendini kaybeder ve yazının anlattığı yap iyi tam olarak kavrayamaz. Konsantrasyonu bozulur. Ek olarak bu şekilde düzensiz olarak giden göz hareketleri göz kaslarının daha çok yorulmasına sebep olur. İşte bu negatif etkilerden dolayı yavaş okuyucu okumayı sevmeme benzer biçimde bir davranış da geliştirir.


Hızlı okuma teknikleriı bitirdikten sonrasında bu programın hedeflediği tüm çalışmaları uygulayabileceksiniz. Yavaş okuyanların aksine daha anlamlı ve daha seri okuya bileceksiniz. Yavaş okuduğumuzda beynimiz oluşan boşluklardan etkilenir. Çünkü beynimiz 1 dakika da 1000 kelimeyi algılayabilecek kapasitededir.


Yavaş okuyan bir insan 1 dakika da averaj 200 kelime okuyabilir. Geriye kalan 800 dakika da ise beyin hayal kurmakla farklı mevzular düşünmekle geçirir. Buda okuma verimimizi azaltır konsantremizi düşürür.


Hızlı okuma teknikleri öğrendiğimiz sayede yoğunlaştırılmış sorunumuz ortadan kalkmış olur. Bütünü görmeği öğrenir, beyin ve göz koordinasyonunu yakalamış oluruz. Hızlı okuyarak düşünülenin aksine daha çok anlamamıza yardımcı olan bir tekniktir. Bu tekniği icra etmek hayatin ve yasamın her alanında bizlere pozitif yönde etkileri bulunacaktır.

Örneğin hızlı okuma eğitimi alan bir öğrenci aldığı dersleri kısa zamanda kavrar. Düşünce gelişimi de paralelinde artış gösterir. Zaten şüphesiz her öğrenci aldığı derslerden başarı göstermek ister. O halde kendileri için önemli olan bu kişisel gelişim bu eğitimlerden faydalanılması önerilir. Hızlı okuma Antalya. İşte biz sizlere kapsamlı bir hızlı okuma eğitimi hazırladık. Antalya Hızlı okuma eğitimimizi incelemek ister misiniz?

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.


Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için


Antalya Hızlı Okuma Eğitimi için  0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


İzmir Hızlı Okuma Eğitimi için 0(232) 422 59 54   yâda 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


İzmir Karşıyaka  Hızlı Okuma Eğitimi için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65  numarali telefondan ulaşabilirsiniz veya Karşıyaka Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz


Denizli  Hızlı Okuma Eğitimi   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Muğla Hızlı Okuma Eğitimi 0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bu makale şu konularla ilgili olabilir : - - - - - - - - -
Hızlı Okuma Antalya başlıklı 6654 kişi tarafından okundu ve kişi tarafından yorumlandı

Ayrıntılı Bilgi İçin Biz Sizi Arayalım

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir Yorum Yazın